Tickets

Billie Eilish, Lorde, Green Day en Fall Out Boy: “Weg met Roofzuchtige Ticketsales!”

todayapril 26, 2024 14 5

Achtergrond
share close

Muzieksterren die elkaar normaal alleen op een festival tegenkomen, waaronder Billie Eilish, Lorde, Green Day en Fall Out Boy, staan op tegen oneerlijke ticketpraktijken met de steun voor de Amerikaanse Fans First Act. Deze wet, bedoeld om “misleidende” en “roofzuchtige” doorverkopers aan te pakken, belooft een ommekeer te brengen in de concertscene.

Zo is het niet gek dat tickets die eerst 200 dollar koste, een paar weken later voor zelfs 480 dollar of meer worden aangeboden. De gehele Amerikaanse ticket markt is niet iets om trots op te zijn. Dit kwam eerder al aanbod in een uitzending van het steengoede ‘Last Week Tonight’ van HBO, zoals hier te zien is:

In een open brief aan Senatoren Maria Cantwell en Ted Cruz eisen ze een eerlijker speelveld voor fans, waar illegale bots geen kans krijgen om tickets op te kopen en ze tegen woekerprijzen door te verkopen.

De Fans First Act is voorgesteld door zeven Amerikaanse senatoren, waaronder Amy Klobuchar, wil afrekenen met valse hoop en de Better Online Ticket Sales (BOTS) Act versterken.

Stephen Parker, hoofd van de National Independent Venue Association, benadrukt dat het hoog tijd is voor verandering. Deze wet geeft artiesten de kracht om zich te verzetten tegen louche doorverkopers en beschermt fans tegen misleidende praktijken.

Met deze samenwerking eisen artiesten, locaties en fans een eerlijker ticketsysteem dat recht doet aan de liefde voor livemuziek in de Verenigde Staten.

Foto: Instagram-@billieeilish

Geschreven door admin

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Over NXT

Denk aan de leukste festivals, maar dan als radiozender. Vanuit Amsterdam iedere dag muziek die er echt toe doet.

Contact

Plug

Stuur ons jouw talent, of in iedergeval de audio! Wie weet hoor je jezelf snel op NXT.

YOUR NEW ALTERNATIVE

0%